nieuws

Onderzoek: Hoe ver is mkb-adviseur in transitie naar risico-adviseur?

Schade

Hoe kun je als intermediair meer dan alleen polissen leveren aan de mkb-ondernemer? Hoe kun je deze ondernemer met risicomanagement effectief en efficiënt helpen omgaan met risico’s? En hoe ver zijn mkb-adviseurs daarmee?

Onderzoek: Hoe ver is mkb-adviseur in transitie naar risico-adviseur?

Risicomanagement is ‘hot’. Niet voor niets is risicomanagement het centrale thema van het congres am: rendabel risicomanagement op 9 december 2014. Tijdens dit congres wordt de stand van zaken van risicomanagement onder MKB-adviseurs in kaart gebracht. Om dit mogelijk te maken, houden am: en ondernemersverzekeraar De Goudse een gezamenlijk onderzoek.  De resultaten worden op 9 december gepresenteerd en verschijnen daarnaast in de eerste editie van am:magazine in 2015.

Corebusiness
In de enquête wordt bijvoorbeeld gevraagd naar welke onderwerpen intermediairs meenemen in hun advisering aan de mkb-ondernemer. Die ondernemer wordt door toenemende druk van wet- en regelgeving en toenemende risico’s steeds meer afgeleid van zijn corebusiness. Grote ondernemingen hebben functionarissen die zich bezighouden met risicomanagement. Maar wie ondersteunt de mkb-ondernemers daarbij? Voor de moderne en professionele intermediair ligt hier een uitdagende taak. Maar hoe geef je als intermediair inhoud aan je zorgplicht? Alleen een verzekering aanbieden aan een mkb-ondernemer is niet meer van deze tijd. Het intermediair zou het mkb veel breder moeten ondersteunen. Risicomanagement biedt deze mogelijkheid. Niet met moeilijke modellen en hoge facturen, daar zit het mkb niet op te wachten. Maar hoe dan wel?

Meedoen?
Onder de deelnemers aan het onderzoek worden tien 10 toegangskaarten voor het congres verloot. Klik hier om het onderzoek te starten.

Reageer op dit artikel