nieuws

NVIA wil meer tijd voor examen Wft Inkomen

Schade

De Nederlandse Vereniging van Inkomen Adviseurs (NVIA) pleit voor een verruiming van het PE-plus examen van Wft Inkomen met 30 minuten. Dit blijkt uit een brief aan het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening.

NVIA wil meer tijd voor examen Wft Inkomen

NVIA-voorzitter Peter Abelskamp geeft aan dat de vereniging veel vragen krijgt vanuit de achterban, maar ook van nog niet georganiseerde adviseurs inkomensverzekeringen, over de tijdsduur van het PE-plus examen van Wft Inkomen: “De opgenomen vragen rond competenties en vaardigheden vereisen – mede door de opgenomen bijlagen – zoveel aandacht dat de tijdsdruk erg hoog ligt.”

Inkomensadviseurs hebben nu een uur de tijd voor het PE-plus examen Wft Inkomen dat bestaat uit 22 vragen. Hiervan gaan er 11 over vaardigheden en competenties. “Als alleen kennis zou worden getoetst, dan zou dit voor de beantwoording van de vragen ruim voldoende moeten zijn,” meent Abelskamp. Voor het toetsen van competenties en vaardigheden moet veel worden gelezen, zoals polisvoorwaarden en cao-teksten. “Ons lijkt het van weinig vakbekwaamheid getuigen, als een adviseur zo snel mogelijk belangrijke informatie voor een advies doorneemt. Dat moet natuurlijk zorgvuldig gebeuren. Een goede adviseur doet dit dan ook tijdens het examen,” aldus de voorzitter van de NVIA.

Reageer op dit artikel