nieuws

Nieuw concept: autoschadeherstel op krediet

Schade

Met de nieuwe dienst Schadelease kunnen consumenten een krediet aanvragen voor het herstel van onverzekerde schade aan hun auto, caravan, camper of motorfiets. Wanneer assurantiekantoren klanten doorverwijzen, ontvangen zij daarvoor een provisie. Schadelease is een idee van Ronald Dinius van Autoschadeherstel Raalte.

Nieuw concept: autoschadeherstel op krediet

Dinius krijgt regelmatig consumenten aan de deur die hun voertuig wa verzekerd hebben en niet over voldoende financiële middelen beschikken om de schade zelf te kunnen dragen. “Ik wil zelf niet aan de slag met betalingsregelingen, maar er moest toch een oplossing voor deze mensen komen.”

Krediet
Die gedachtengang leidde tot Schadelease: schadeherstel op krediet. Inmiddels is een aantal schadeherstelbedrijven in het land partner. Zij kunnen klanten een financiering voor de reparatie aanbieden. Het herstelbedrijf stuurt de calculatie en de akte van cessie naar een in leningen gespecialiseerde landelijk werkend financiële dienstverlener. Nadat de klant is gecontroleerd op kredietwaardigheid maakt deze dienstverlener het schadebedrag over naar het herstelbedrijf zodat dat aan de slag kan. Met de klant wordt een overeenkomst gesloten voor het terugbetalen van het krediet.

Provisie
Assurantiekantoren mogen zich gratis aansluiten als partner van Schadelease. Dinius: “Zij hebben dan de mogelijkheid om klanten met een onverzekerde schade door te verwijzen naar één van de Schadelease-partners in de buurt. Bij elk doorgestuurde en goedgekeurde aanvraag ontvangen zij een provisie. Zo kunnen ze hun omzet verhogen, net als de autoschadeherstelbedrijven die het in deze tijd toch al moeilijk hebben.”

Dinius vertelt dat schades vanaf € 1.000 voor gespreide betaling in aanmerking komen. “De kredietverstrekker gaat in gesprek met de klant over de termijn waarbinnen het moet zijn terugbetaald. Dat ligt aan de situatie van de klant.” De rente die wordt berekend, ligt tussen de 1 en 2 % lager dan wanneer de klant zelf een consumptief krediet zou aanvragen vertelt Dinius. Het concept gaat volgens hem ‘nu al als een speer’.

Reageer op dit artikel