nieuws

Jongeren laten vaak geen gegevens achter bij schade

Schade

Slechts een op de vijf jongeren laat een briefje met complete contactgegevens achter als zij schade hebben toegebracht aan een onbeheerde auto. Dat blijkt uit onderzoek dat assurantiekantoor Netpolis deed onder ruim duizend automobilisten.

Jongeren laten vaak geen gegevens achter bij schade

De helft van de jongeren onder de 24 jaar laten wel een briefje achter met de gegevens, maar vaak zijn die niet compleet. Oudere bestuurders laten drie keer zo vaak als jongeren een briefje met contactgegevens achter. Naast het niet achterlaten van de gegevens blijken jongeren ook vaker schade te rijden. Slechts 20% zegt nog nooit een schade te hebben, terwijl in andere leeftijdsgroepen dit percentage soms bijna twee keer zo hoog is. Henry Bulle, directeur van Netpolis: “Ouderen lijken niet alleen veiliger te rijden, ook lijkt het erop dat zij een groter plichtsbesef hebben wanneer het gaat om het achterlaten van gegevens. Opvallend, omdat zij vaak wel de meeste schadevrije jaren hiermee verliezen.”

Veel schade in financiële sector
Een andere opvallende conclusie van het onderzoek was dat de meeste schade wordt veroorzaakt door mensen die in de vervoers- en financiële sector werken. De minste schade wordt veroorzaakt werknemers uit de gezondheidszorg en de culturele sector. Bulle: “Dat personen werkzaam in de vervoersector meer schade rijden is niet zo opmerkelijk, zij rijden immers meer voor hun werk. Vermoedelijk heeft het echter ook te maken met de verhouding in geslacht bij de verschillende beroepen. Zo werken er aanzienlijk meer vrouwen in de culturele sector dan mannen. Dit zou het een en ander kunnen verklaren.”

Reageer op dit artikel