nieuws

Groot verschil tussen zorgpremies op vergelijkingssites

Schade

Er zit een groot verschil in de maandpremies voor zorgverzekeringen bij verschillende vergelijkingssites. Dat concludeert Betch.nl na een analyse van het aanbod van zorgverzekeraars en de premies die de vergelijkingssites bieden. De verschillen kunnen oplopen tot 7% per maand.

Groot verschil tussen zorgpremies op vergelijkingssites

Als voorbeeld neemt Betch de zorgverzekering van ProLife. Een man van 34 die alleen een basisverzekering wil afnemen betaalt bij die verzekeraar zelf een premie van € 94,77. Wordt de verzekering afgesloten via Independer, de Consumentenbond en Geld.nl betaalt de klant € 97,33. Bij HoyHoy en Zorgkiezer bedraagt de premie voor dezelfde verzekering zelfs € 102,45. Roderik Hageman, oprichter van Betch, wijt verschil onder meer aan commerciële belangen: “Consumenten moeten er niet van uitgaan dat elke vergelijktool objectief is. De ene tool is de andere niet. Daarnaast zijn er commerciële afspraken gemaakt, die invloed hebben op de prijs.”

Aanvullende verzekeringen
Bij pakketten met een of meerdere aanvullende verzekeringen verschilt de prijs zelfs per vergelijker. In het voorbeeld dat Betch aanhaalt, een Delta Lloyd Restitutiepolis met fysiotherapie en tandartsvergoeding, variëren de prijzen van € 137,54 bij Geld.nl tot € 146,55 via de Consumentenbond. Hageman: “De prijsverschillen en variaties zorgen ervoor dat consumenten door de bomen het bos niet meer zien. Tel daarbij op dat vergelijkingssites geregeld verschillende adviezen geven, waardoor onduidelijkheid in de hand wordt gewerkt”

Reageer op dit artikel