nieuws

WSJ: ‘Ikea stapt in verzekeringen’

Schade

Ikea stapt in verzekeringen. Het bedrijf peilt de komende weken bij een beperkt aantal winkels in eigen land de belangstelling van klanten. Dat meldde de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal (WSJ) woensdag op gezag van mensen die bekend zijn met de plannen van de Zweedse meubelgigant.

WSJ: ‘Ikea stapt in verzekeringen’

De eerste proef is al begonnen. Ikea biedt sinds 1 oktober zogenoemde zwangerschapsverzekeringen aan, onder meer via de webwinkel in Zweden. In eerste instantie is het product gericht op vaste Zweedse klanten van ’s werelds grootste keten van woonwarenhuizen.

Volgens de bronnen van WSJ wordt het aanbod de komende weken uitgebreid, bijvoorbeeld met een inboedelverzekering. Pas in een later stadium zou het bedrijf ook internationaal verzekeringen willen gaan aanbieden. Zelf hield Ikea desgevraagd de kaken op elkaar, aldus de zakenkrant.

De afhandeling van de verzekeringsproducten is in handen van Ikano, een financieel dochterbedrijf dat gerund wordt door de drie zonen van de 88-jarige Ikea-oprichter Ingvar Kamprad. Ikano doet al langer in verzekeringen, maar het is voor het eerst dat die onder de merknaam Ikea worden verkocht.

Reageer op dit artikel