nieuws

‘Risicomanagers willen meer premie betalen voor betere service’

Schade

De meerderheid van de Britse risicomanagers is bereid om meer premie te betalen voor hun polissen als daar een goede claimservice tegenover staat. Dat is een van de bevindingen uit een onderzoek onder risicomanagers van Gracechurch Consulting.

‘Risicomanagers willen meer premie betalen voor betere service’

Van de ondervraagde risicomanagers van bedrijven zei 60% dat zij bereid waren een hogere premie te betalen voor een betere service. Ook stelde 53% dat de tussenpersoon te weinig werk maakt van het promoten van de service die hij biedt bij claims. Risicomanagers geven in het onderzoek aan dat zij hun tussenpersoon meer vertrouwen dan de verzekeraar, omdat zij een stuk bekender zijn bij het bedrijf. Maar de bedrijven balen dat de adviseur hen niet meer informatie geeft over de claimservice van de verzekeraar, terwijl ze daar graag meer over willen weten.

Ben Bolton, CEO van Gracechurch: “Onze uitdaging is om te luisteren naar wat onze klanten nu zeggen en na te denken over hoe wij meer waarde voor hen kunnen creëren. Het zou een goede strategie zijn om getalenteerde, creatieve mensen aan te trekken en de focus te leggen op waar we bij claims extra waarde voor de klant zouden kunnen genereren.”

Reageer op dit artikel