nieuws

Consumentenbond start verkiezing ‘Grootste Onzinverzekering’

Schade

De Consumentenbond heeft zijn achterban opgeroepen mee te doen aan de verkiezing van Grootste Onzinverzekering. Er zijn, volgens de consumentenorganisatie, verplichte, onmisbare en nuttige verzekeringen maar ook veel onzinverzekeringen. De Consumentenbond heeft er 3 geselecteerd en nodigt consumenten uit om hieruit de meest nutteloze te kiezen.

Consumentenbond start verkiezing ‘Grootste Onzinverzekering’

Jaarlijks betalen Nederlanders zo’n €800 aan verzekeringen, verplichte verzekeringen zoals de zorgverzekering niet meegerekend. Daarmee zijn Nederlanders één van de duurst verzekerde volkeren ter wereld, meldt de Consumentenbond.

Van elke €100 aan betaalde premie gaat, volgens de consumentenorganisatie, ongeveer tweederde op aan uitkeringen voor geleden schade. Het deel dat overblijft gaat op aan bedrijfskosten, waaronder winst. Bart Combée, directeur van de Consumentenbond: “Sommige verzekeringen heb je echt nodig, maar lang niet alle. Wij nomineerden een regenverzekering, pechhulpthuisverzekering en catastrofeverzekering. Ook adviseren we consumenten om eens in de 3 jaar na te gaan welke verzekeringen je echt nodig hebt. Goede kans dat er flink bespaard kan worden”.

De verzekering die met de meeste stemmen wordt verkozen tot onzinverzekering krijgt van de Consumentenbond de rode lantaarn, als de laatste in het peloton van verzekeringen.

De Bond legt uit wat dan een zinvolle verzekering is. “Die dekt schade die financieel niet gedragen kan worden. Soms is het voordeliger de premie op een spaarrekening te zetten. Wanneer er geen schade is, kan het geld dat opzij gezet is ergens anders voor worden gebruikt.”

In de Consumentengids van oktober 2014 staat een overzicht van soorten verzekeringen die in Nederland zijn af te sluiten en meer over nut en noodzaak van verzekeren.

Reageer op dit artikel