nieuws

Britse verzekeraars constateren 180.675 pogingen tot fraude met autoverzekeringen

Schade

Britse verzekeraars constateren 180.675 pogingen tot fraude met autoverzekeringen

De Association of British Insurers (ABI), constateerde in 2013 180.675 pogingen tot fraude bij het aanvragen van een autoverzekering. Dat zijn er 3.500 per week. Het gaat vooral om leugens over schadeverleden en het verzwijgen van eerdere veroordelingen voor gevaarlijk rijgedrag.

Het is voor het eerst dat de ABI deze cijfers publiceerde op een fraude event eind september. Het Britse Verbond van Verzekeraars becijfert dat de fraude elk Brits huishouden 50 pond extra aan verzekeringspremie kost. En dat het dus een groot maatschappelijk probleem is.

De ABI komt met tal van voorbeelden van fraude. Zoals de man die een alias gebruikte om een autoverzekering te sluiten. En een ander die verhulde dat hij een lange lijst van claims én een veroordeling had staan van drie jaar gevangenisstraf voor gevaarlijk rijden. De lijst van de ABI is lang.

Aidan Kerr, Assistant Director van de ABI en hoofd van de fraude afdeling zegt: “Verzekeraars weten dat er soms onschuldige fouten worden gemaakt wanneer mensen een autoverzekering willen. Maar we weten ook dat er tal van mensen zijn die liegen en bedriegen om maar een lagere premie te krijgen. We zullen toch moeten uitleggen dat de beste deal alleen maar te krijgen is wanneer men eerlijk is tegenover de verzekeraar.”

De ABI is al langer bezig om fraude op de agenda te krijgen.

Reageer op dit artikel