nieuws

Achmea favoriet bij zakelijke klanten

Schade

Achmea favoriet bij zakelijke klanten

Het blad ManagementTeam (MT) onderzocht de financiële sector. Naast de banken werden ook verzekeraars voor de zakelijke markt onder de loep genomen. De uitkomst: Achmea staat boven aan.

Zoals elk jaar ondervroeg MT managers die betrokken zijn bij het inhuren van financiële dienstverleners. Voor de vakgebieden waarin ze beslissingsbevoegd zijn, konden ze aan­geven welke dienstverleners ze zouden willen aanbevelen. De 673 managers die aan het onder­zoek meededen, konden per categorie maximaal 3 dienstverleners aankruisen.

De resultaten, volgens MT: “Ondanks de nieuwe risico’s en WGA-zorgen maakt de zakelijke verzekeringsbranche – verge­leken met de bank- en accountantssector – een weldadig stabiele indruk. Het op zo veel fronten actieve Achmea, met zijn vele merken, manifesteert zich op de markt als het dominante powerhouse”.

En: “Op de consumentenmarkt heeft het concern een moeilijke periode achter de rug, toen het enkele jaren geleden werd gecon­fron­teerd met een uittocht aan zorgverzekeringsklanten. Maar in de zakenwereld staat de reputatie als een huis, zoals blijkt uit de nummer 1-positie in de categorie Verzekeringen. Achmea weet de zakelijke markt goed af te dekken door het bedrijfsleven te bedienen zowel vanuit het overkoepelende merk, als vanuit specifieke onder­delen zoals Centraal Beheer en Avéro. Als het beperken van de tarieven mag worden beschouwd als een van de belangrijkste doelstellingen van de coöperatieve structuur, lijkt het concern daar goed in te slagen. 33% van de respondenten die Achmea zouden aanbevelen, vindt kostenefficiëntie de eigenschap waar het bedrijf het meest in uitblinkt”.

NN
Ook NN is nog een sterk merk in de zakelijke markt, meldt MT. De verzekeraar heeft een 2e plaats in de categorie Verzekeringen (vlak achter Achmea) en een 1e plek in Pensioenen. “De duurzame manier waarop het bedrijf met zijn relaties omgaat is voor 32% van de respondenten die Nationale-Nederlanden als pensioenverzekeraar zouden aanbevelen, de eigenschap waarin het bedrijf het meest uitblinkt.”

Weerslag
MT denkt overigens dat de consolidatie, die nog lang niet ten einde is, zijn weerslag heeft op alle dienstverleners die rond de pensioenfondsen opereren: vermogensbeheerders, pensioenadministrateurs, actuarissen en consul­tants. “Als gevolg van deze trend zullen honderden en op den duur wellicht duizenden banen ver­dwijnen in de pensioensector. Experts schatten dat een op de drie arbeidsplaatsen op termijn verdwijnt (er werken zo’n tienduizend mensen in de pensioensector).”

De top in Verzekeringen

1 Achmea 17%
2 Nationale-Nederlanden 16%
3 ABN Amro 11%
3 Delta Lloyd 11%
5 Aegon 10%
6 Univé 9%
7 SNS Reaal 8%
8 Allianz Nederland Groep 6%
8 A.S.R. Nederland 6%
10 De Goudse 3%
11 Aon 3%
11 Klaverblad Verzekeringen 3%
13 CZ Groep 3%
14 DAS Holding 2%
14 Interpolis 2%
16 Coöperatie VGZ 2%
16 Unigarant/ANWB 2%
18 Meeus 2%

% = percentage managers dat dienstverlener zou aanbevelen (N=377)

Reageer op dit artikel