nieuws

ACE USA sluit ebola uit

Schade

ACE USA heeft besloten om dekking voor ebola uit te sluiten in sommige gevallen. Daarvoor heeft de verzekeraar in de Verenigde Staten nieuwe en vernieuwde aansprakelijkheidsvoorwaarden opgesteld voor bedrijven die banden hebben met de getroffen Afrikaanse landen.

ACE USA sluit ebola uit

ACE laat in een verklaring weten dat het bij elke zaak afzonderlijk bekijkt of het een polisaanhangsel gebruikt om ebola uit te sluiten voor verzekerden die buitenlandse reizen maken met blootstelling aan Afrikaanse landen waar het risico op ebola hoger is. Het aanhangsel wordt alleen gebruikt voor nieuwe of te vernieuwen polissen en het sluit dekking uit voor elke vorm van gezondheidsproblemen, schade, uitgaven, kosten of verliezen gerelateerd aan ebola.

Ook wordt het maken en verkopen van een geneesmiddel voor ebola, complicaties in de medische behandeling van het virus en het niet kunnen voorzien in medicatie voor ebola uitgesloten voor dekking. In Nederland liet het Verbond vorige week nog weten dat het wel mogelijk is om een hulpverlener die afreist naar een ebola-gebied te verzekeren.

Reageer op dit artikel