nieuws

Verzekeraars pakken afwikkeling kettingbotsingen samen op

Schade

De verzekeraars gaan de (letsel)schade door de kettingbotsingen op de A58 tussen Goes en Middelburg in Zeeland samen zo snel mogelijk afwikkelen, meldt het Verbond van Verzekeraars.

Verzekeraars pakken afwikkeling kettingbotsingen samen op

De reeks kettingbotsingen in Zeeland is één van de grootste in de afgelopen tien jaar, zowel wat betreft het aantal slachtoffers als het betrokken aantal voertuigen. Onder coördinatie van het Verbond van Verzekeraars is het Draaiboek Kettingbotsingen in werking gesteld. Dat betekent in eerste instantie o.a. dat de gezamenlijke verzekeraars – in overleg met de politie – de auto’s die bij de botsing betrokken waren, veilig hebben gesteld. Naar verwachting komt in de loop van woensdag een lijst met kentekens beschikbaar die onder de motorrijtuigverzekeraars wordt verspreid.

De Afdelingscommissie Motorrijtuigen komt vanochtend bij het Verbond bijeen en zal dan ook de kettingbotsing en afwikkeling van de schade nader bespreken. Het Verbond heeft verder contact met de Stichting Processen Verbaal en het Waarborgfonds Motorverkeer voor de afwikkeling van de (letsel)schade. Via de media, de website van het Verbond en Twitter volgen updates over de ontwikkelingen.

Reageer op dit artikel