nieuws

Roland Rechtsschutz zegt Nederland vaarwel

Schade

De Duitse rechtsbijstandverzekeraar Roland Rechtsschutz trekt zich terug van de Nederlandse markt vanwege ‘strategische redenen’. Roland was sinds begin 2010 in ons land actief en mikte op het mkb en de grootzakelijke markt. De distributie verliep via ongeveer vijftig intermediairs.

Roland Rechtsschutz zegt Nederland vaarwel

Het Nederlandse personeel zwijgt over de voorgenomen sluiting, de informatie moet komen van de Pressesprecher van het Duitse hoofdkantoor in Keulen. Die geeft aan dat het om een strategisch besluit gaat. “Mede als gevolg van wisselingen in de directie, is een nieuwe corporate strategie ingezet. We hebben besloten ons te focussen op de gevestigde markten, zoals die in Duitsland. En dat betekent dat we ons na vier jaar terugtrekken van de Nederlandse markt.”

Intermediair
De woordvoerder gaat niet in op de vraag of tegenvallende resultaten de reden van het besluit waren. Ook kan hij niet zeggen wanneer het Amsterdamse kantoor aan de Herengracht precies gaat sluiten. “We hebben de distributie in Nederland afgelopen juli stilgelegd. De vijftig intermediairs met wie we samenwerkten zijn toen ook geïnformeerd.”

Klanten
De woordvoerder zegt dat Roland de verplichtingen jegens bestaande klanten gewoon zal nakomen. “Ons personeel in Amsterdam werkt voorlopig dus gewoon verder. Wanneer alles afgerond zal zijn, is nog niet te zeggen. Maar tegen de tijd dat we het kantoor sluiten, hopen we voor deze mensen een goede oplossing te hebben gevonden.”

Advocaatkeus
Roland mengde zich in juni, een maand voor het besluit viel, nog fel in de discussie rondom de vrije advocaatkeuze door concurrent SRK publiekelijk de oren te wassen.

Reageer op dit artikel