nieuws

DAS ‘verbaasd’ over actie Stichting Woekerpolisproces

Schade

Rechtsbijstandverzekeraar DAS zegt verbaasd te zijn over de actie van Stichting Woekerpolisproces. “Zij hebben ons vorige week een brief gestuurd omdat ze met ons in gesprek wilden. Maar voordat we tot een datum zijn gekomen, hebben ze de pers al benaderd”, aldus een woordvoerder van DAS.

DAS ‘verbaasd’ over actie Stichting Woekerpolisproces

De woordvoerder stelt dat DAS zeker voornemens was en is om met de Stichting in gesprek te gaan. “Maar deze handelswijze verbaast ons.” De Stichting verwijt DAS dat de verzekeraar de kosten voor juridische procedures in woekerpoliszaken niet vergoedt wanneer klanten de verzekering na 2007 hebben gesloten en dus hadden kunnen weten dat ze een woekerpolis bezitten. De woordvoerder kan inhoudelijk nog niet veel zeggen over de aantijgingen en de 2007-grens. “Maar iedereen weet dat wanneer je je met een brandend huis meldt bij een verzekeraar, je het risico loopt dat je wordt geweigerd.”

Case by case
Een woordvoerder van Achmea Rechtsbijstand laat desgevraagd weten dat 2007 voor hen geen grens is en dat zij ‘case by case’ bekijken of kosten voor woekerpolisprocedures zijn gedekt. Het moet dan wel gaan om een pakket waarin vermogensbeheer is meeverzekerd.

Reageer op dit artikel