nieuws

AFM onderzoekt dienstverlening aan mkb’ers

Schade

De AFM heeft de afgelopen periode een verkennend onderzoek gedaan naar dienstverlening van banken aan het mkb. De verkenning leverde geen opvallende problemen op, maar de toezichthouder zal op bepaalde punten wel onderzoek verrichten.

AFM onderzoekt dienstverlening aan mkb’ers

Dat blijkt uit een brief die minister Dijsselbloem aan de Tweede Kamer stuurde. “Op basis van een beperkt aantal klantdossiers, algemene voorwaarden van producten, signalen en gesprekken met marktpartijen en andere stakeholders heeft de AFM zich globaal een beeld gevormd van de kwaliteit van de dienstverlening op het gebied van kredieten, sparen en verzekeren”, schrijft de minister.

AOV
Uit het onderzoek kwamen geen grote problemen, maar de AFM heeft wel enkele verbeterpunten aangegeven, waarover het in gesprek gaat met de banken. Daarnaast stelt de toezichthouder enkele vervolgonderzoeken in. Dat zal zich richten op bijzonder beheer door banken, maar er wordt ook een nader onderzoek ingesteld naar de kwaliteit van het advies bij arbeidsongeschiktheidsverzekeringen voor zelfstandigen.

 

Reageer op dit artikel