nieuws

ONVZ vreest voor meer zieke werknemers

Schade

Werkgevers mogen vanaf 1 januari 2015 minder zaken onbelast vergoeden aan hun werknemers. Zorgverzekeraar ONVZ vreest dat werkgevers een streep halen door programma’s voor bijvoorbeeld gezonde voeding, meer beweging en een goede balans tussen werk en ontspanning. Op termijn leidt dat tot meer ziekteverzuim en minder productieve werknemers, meldt de zorgverzekeraar in het FD.

ONVZ vreest voor meer zieke werknemers

Werkgevers hebben voordeel bij gezonde en productieve werknemers, maar ONVZ denkt dat zaken als het bedrijfsfeest, de mobiele telefoon voorrang zullen krijgen boven gezondheidsprogramma’s.

Bovendien zullen werkgevers over de hele linie voorzichtiger zijn met dergelijke vergoedingen, want zodra ze optellen tot meer dan 1,2% van de loonsom, wordt alles met 80% belast.

Deze zogenoemde werkkostenregeling is per 1 januari a.s. wettelijk verplicht. Enkele gezondheidszaken zijn uitgezonderd van het genoemde maximum: stoelreflexmassage, stoppen met roken en EHBO-cursussen. ONVZ bepleit meer uitzonderingen.

Reageer op dit artikel