nieuws

Lichte winst voor herverzekeraars Swiss Re en Hannover Re

Schade

Swiss Re, de op een na grootste herverzekeraar ter wereld, heeft de nettowinst in het tweede kwartaal licht zien toenemen tot 802 miljoen dollar (590 miljoen euro), maakte het bedrijf woensdag bekend.

Lichte winst voor herverzekeraars Swiss Re en Hannover Re

Het resultaat was beneden de verwachtingen van analisten. In het tweede kwartaal van vorig jaar hield Swiss Re onder de streep € 786 miljoen dollar over. Het resultaat werd in de afgelopen driemaandsperiode gedrukt door een flinke winstdaling bij de levens- en gezondheidsdivisie. De nettowinst van dit onderdeel ging omlaag van 154 miljoen naar 48 miljoen.

De schadetak boekte wel meer winst. Deze tak leverde het bedrijf een winst op van 553 miljoen dollar, ruim een vijfde meer vergeleken met het tweede kwartaal van vorig jaar.

Hannover Re
Concurrent Hannover Re, de op twee na grootste herverzekeraar ter wereld, rapporteerde woensdag een winststijging van 10% in het afgelopen kwartaal, met name door een afname van het aantal grote schadeclaims. De nettowinst kwam uit op € 211,5 miljoen, tegen € 192,3 miljoen een jaar eerder. Ook dat was lager dan analisten hadden voorzien.

Reageer op dit artikel