nieuws

Independer: Verzekeraars slachtoffer van eigen all-risk polissen

Schade

Verzekeraars zijn flink aan het snijden in de inboedelverzekeringen, zegt Independer. Uitgebreide inboedelverzekeringen horen tot de verleden tijd volgens de vergelijkingssite, die signaleert dat het eigen risico omhoog gaat en de dekkingen beperkt worden.

Independer: Verzekeraars slachtoffer van eigen all-risk polissen

Volgens Independer zijn verzekeraars slachtoffer geworden van hun eigen reclames. Suzan Samson, schadespecialist van Independer: “Mensen weten steeds beter wanneer ze kunnen claimen en dan doen ze ook. Verzekeraars droegen hier zelf aan bij met wervende reclamespotjes. De viltstifttekening van je dochtertje op de muur, kwijtgeraakte spullen en zelfs dingen die je zelf uit je handen laat vallen; de uitgebreide all-risk polis vergoedde de schade meestal wel. Dat beginnen de verzekeraars nu in hun portemonnee te voelen.”

Versobering
Samson vervolgt: “Verschillende partijen nemen daarom snel maatregelen en versoberen hun polisvoorwaarden op dat gebied. En dit is nog maar het begin. Als belangrijke verzekeraars hun voorwaarden zo beperken, zullen andere partijen zeker volgen.” Independer noemt twee verzekeraars in het specifiek: Aegon en Reaal.

Eerstgenoemde zou de premies verhoogd hebben en de dekking voor verlies geschrapt hebben. Daarnaast moeten klanten die hun consumentenelektronica niet laten repareren door een Aegon Schade Service-bedrijf een eigen risico moeten betalen. Reaal introduceert volgens Independer in september een eigen risico voor alle schades en beperkt de uitkeringen bij schade aan consumentenelektronica, sieraden, overige kostbaarheden en contant geld.

Aegon en Reaal
Aegon laat in een reactie aan am weten dat de beweringen van Independer kloppen, maar dat de maatregelen niet van de laatste tijd zijn. Woordvoerder Christoph Linker: “Op zich klopt het wel wat Independer zegt, maar er zijn wel wat nuances in aan te brengen. Vorig jaar hebben wij het Woon- & VrijeTijdpakket op de markt gebracht op basis van premiedifferentiatie. Dat is vorig jaar al gebeurd, het is niet zo dat we nu opeens de premies verhoogd hebben.” Ook Reaal bevestigt de door de vergelijkingssite genoemde aanpassingen in de polis.

Reageer op dit artikel