nieuws

Geldgids: ‘Veel verzekeringen heeft u eigenlijk niet nodig’

Schade

In een column op de site van de Volkskrant geeft Reinout van der Heijden, hoofdredacteur van de Geldgids, voorbeelden hoe de kosten van verzekeringen te verminderen.

Geldgids: ‘Veel verzekeringen heeft u eigenlijk niet nodig’

Van der Heijden schrijft: “U heeft veel verzekeringen niet nodig als u geld achter de hand heeft of nog werkt. Neem de uitvaartverzekering. Werkgevers keren vaak belastingvrij enkele maandsalarissen uit voor werknemers die overlijden in actieve dienst. De openstaande vakantiedagen worden ook uitgekeerd.”

Hij vervolgt: “Overlijdensrisicoverzekeringen zijn vaak te duur. De premies van deze verzekeringen zijn de afgelopen jaren zo sterk gedaald, dat een nieuwe verzekering goedkoper is, ook al bent u inmiddels een stukje ouder. Soms heeft u de verzekering helemaal niet nodig, omdat de nabestaanden via uw pensioenfonds genoeg krijgen.”

Reageer op dit artikel