nieuws

ANWB laat jongeren schadevrije jaren opdoen op polis ouders

Schade

De ANWB gaat jongeren die verantwoord rijgedrag in de auto van hun ouders hebben getoond belonen met een no-claim als zij een eigen auto aanschaffen. Daarvoor moeten de jonge bestuurders wel eerst bijgeschreven worden op de ANWB-verzekeringspolis van hun ouders.

ANWB laat jongeren schadevrije jaren opdoen op polis ouders

Op dat moment kunnen de jongeren meteen beginnen met de opbouw van hun no-claim, zonder nog een eigen auto in het bezit te hebben. “Zo kan een jongere die rond zijn 17e of 18e zijn rijbewijs haalt en zich op de polis van zijn ouders registreert, op zijn 25e al bijna een volledige no-claimkorting hebben opgebouwd wanneer hij tussentijds schadevrij heeft gereden”, schrijft de ANWB.

De mobiliteitsbond geeft een rekenvoorbeeld over het voordeel dat een jongere kan behalen. “Op het moment dat die jongere zijn eerste eigen auto verzekert, krijgt hij met acht schadevrije jaren meegereden via de polis van zijn ouders bij de ANWB 80% korting op de jaarpremie van zijn eerste eigen autoverzekering, wat gelijk staat aan circa € 600 korting.”

Reageer op dit artikel