nieuws

Verzekeraars doen geen beroep op molestclausule voor passagiers MH17

Schade

In een gezamenlijk statement van het Verbond hebben verzekeraars laten weten geen gebruik te maken van de molestclausule in de zaak van de neergeschoten vlucht MH17. De verzekeraars laten weten dat er geen sprake is onaanvaardbare risico’s en daardoor geen beroep te doen op de molestclausule en gewoon dekking te geven.

Verzekeraars doen geen beroep op molestclausule voor passagiers MH17

Naar de letter van de wet zouden de verzekeraars wel gebruik kunnen maken van de clausule, omdat het gaat om (groot) molest of terrorisme. Het Verbond stelt: “Uit de consultatie is gebleken dat schade-, levens-, pensioen- en uitvaartverzekeraars hierin heel duidelijk in deze situatie één lijn trekken en dekking en hulpverlening zullen bieden voor alle particuliere verzekeringen. Voor de reisverzekeraars is Eurocross de coördinerende alarmcentrale.”

Reageer op dit artikel