nieuws

Scheepsverzekeraars Efm en Oranje fuseren in EOC

Schade

Scheepsverzekeraars Efm en Oranje fuseren en gaan verder onder de naam EOC (efm Oranje Combinatie). De Nederlandsche Bank heeft goedkeuring verleend aan de fusie.

Scheepsverzekeraars Efm en Oranje fuseren in EOC

De twee onderlinge scheepsverzekeraars Efm en Oranje fuseren door verscherpte regelgeving en de daarmee toenemende bedrijfskosten.
EOC-bestuurder Ton van Dongen: “Met uitzondering van de voordelen die de fusie oplevert, veranderen belangrijke zaken voor leden en verzekerden juist niet. Men houdt dezelfde aanspreekpunten als het gaat om schade, expertise en advisering. Veel leden hebben hierover vragen gesteld en vinden dat belangrijk.”

EOC heeft nieuwe verzekeringsvoorwaarden en nieuwe verzekeringspremies per 1 juli. Volgens Van Dongen profiteert het merendeel van de leden van de nieuwe voorwaarden. Daarnaast ontvangen verzekerden een premieverlaging.

Ook kondigt de verzekeraar een aantal aanvullende dekkingen aan, waaronder de ‘regeling exploitatie verlies’ voor de beroepsvaart. Deze aanvullende dekking keert tijdens de reparatieperiode na een gedekte schade een bedrag uit aan de ondernemer.

EOC heeft vestigingen in Meppel en Zwijndrecht. Bij de scheepsverzekeraar werken circa 75 mensen.

Reageer op dit artikel