nieuws

Nieuwe tool checkt vakantieverzekeringen

Schade

Nieuwe tool checkt vakantieverzekeringen

Wijzer in geldzaken lanceert vandaag in samenwerking met het Verbond van Verzekeraars de nieuwe tool ‘Check je vakantieverzekeringen’. Hiermee kunnen Nederlanders snel en eenvoudig checken of ze goed verzekerd op reis gaan.

Platform Wijzer in geldzaken, initiatief van het ministerie van Financiën, en het Verbond vinden het belangrijk dat consumenten goed kijken of hun reisverzekering voldoet en past bij hun vakantie. “Er zijn namelijk grote verschillen tussen reisverzekeringen die worden aangeboden.” Via een paar vragen over hun vakantie krijgen consumenten een lijstje tips en aandachtspunten. Zijn eventuele zorgkosten gedekt, is de bagagedekking goed genoeg, zijn extreme sporten gedekt en wat is de maximale dekking bij een ongeval of een medische noodsituatie?

Onderzoek
Uit een onderzoek dat voorafgaand aan de ontwikkeling van de tool werd uitgevoerd, blijkt dat 76 procent van de Nederlandse vakantiegangers een reisverzekering afsluit. Voor 85 procent van hen is dekking voor onvoorziene kosten de voornaamste reden dat te doen. Ook het meenemen van waardevolle spullen is voor veel vakantiegangers reden een verzekering af te sluiten.

Reageer op dit artikel