nieuws

Delta Lloyd groeit verder in offshore wind

Schade

Delta Lloyd is een van de verzekeraars die de bouw en de eerste drie operationele jaren van het nieuw te bouwen offshore windpark Gemini in het Nederlandse deel van de Noordzee verzekert. Het Gemini windmolenpark wordt een van de grootste offshore windparken ooit gebouwd en kan met 600 megawatt vermogen ongeveer 785.000 Nederlandse huishoudens van groene stroom voorzien.

Delta Lloyd groeit verder in offshore wind

De planning is dat het park in 2017 operationeel is. Maarten Mulder, Underwriting Manager Technische Verzekeringen Delta Lloyd: “We zijn blij een bijdrage te kunnen leveren aan dit prestigieuze project op eigen bodem. Het gaat om verreweg het grootste project in duurzame energie dat ooit in Nederland is uitgevoerd.”

Met de toevoeging van Gemini aan de portefeuille is Delta Lloyd betrokken bij de verzekeringen van 26 offshore windparken in West Europa wat genoeg is om aan circa 6,5 miljoen Europese huishoudens van stroom te voorzien. Naast de bouw van windturbineparken, levert Delta Lloyd ook de verzekering voor de operationele fase. Delta Lloyd behoort tot de top 3 verzekeraars in de Europese offshore windenergiemarkt en verwacht hierin de komende jaren verder te groeien.

Twee jaar geleden richtte Delta Lloyd een speciaal Windenergie Team op dat zich volledig richt op het verzekeren van offshore windturbineparken. Hierin zijn zowel verzekeringsspecialisten als technische deskundigen vertegenwoordigd.

Reageer op dit artikel