nieuws

SOS International gaat Landelijk Centraal Meldpunt exploiteren

Schade

Alarmcentrale SOS International is vanaf 1 april 2015 de nieuwe uitvoerder van het Landelijk Centraal Meldpunt (LCM): het meldpunt voor alle incidenten van personenvoertuigen op de Nederlandse wegen. De alarmcentrale is voor de periode van 2015-2021 verantwoordelijk voor het LCM.

SOS International gaat Landelijk Centraal Meldpunt exploiteren

SOS International neemt de exploitatie van het Landelijk Centraal Meldpunt over van Allianz Global Assistance, dat sinds 2009 verantwoordelijk is voor het Meldpunt.

Eind 2013 ontving de alarmcentrale al de voorlopige gunning. SOS international moest dit voorjaar nog wel een praktijktest doen. Stichting Incident Management Nederland (Stichting IMN) heeft het definitieve gunningsbesluit voor het LCM genomen nu de alarmcentrale de test goed heeft afgerond.

In 2013 registreerde het LCM 63.747 incidentmeldingen, een daling van 22% ten opzichte van 2012 (81.389 meldingen).

Over LCM
Het LCM registreert alle incidenten met personenauto’s op het hoofdwegennet in Nederland en schakelt de gecontracteerde mobiliteitshulpdiensten. Het LCM werkt in opdracht van de Stichting IMN, met Rijkswaterstaat en verzekeraars als belanghebbenden.

Reageer op dit artikel