nieuws

Ook Aon introduceert een cyberverzekering

Schade

Ook Aon introduceert een cyberverzekering

Aon heeft een verzekering tegen cyberrisico’s op de markt gebracht. Organisaties met een omzet tot € 50 mln kunnen de polis online afsluiten. “Tot voor kort waren cyberrisico’s niet of nauwelijks te verzekeren”, verklaart Aon het bedenken van de nieuwe verzekering.

Onlangs kwam ook ABN Amro en Hiscox met een gezamenlijke verzekering tegen cyberrisico’s, maar verder zijn er volgens Aon weinig opties. Ook de traditionele verzekeringen dekken digitale risico’s niet compleet. “Deze polissen bieden veelal geen volledige dekking voor schade als gevolg van cyberrisico’s”, zegt Mark Buningh, verantwoordelijk voor Cyber Risk bij Aon Nederland. “De online cyberpolis van Aon dekt schade als gevolg van verlies van persoonsgegevens of bedrijfsinformatie, bestuurlijke boetes of gederfde winst door netwerkproblemen wel.”

Aon heeft ook een diagnosetool voor cyberrisico’s ontwikkeld. Hiermee kan een klant een inschatting krijgen van de mogelijke gevolgen van cyberrisico’s en de risico’s voor zijn bedrijf in kaart brengen.

Reageer op dit artikel