nieuws

‘Inboedelverzekeraar trekt keiharde grens tussen huis en tuin’

Schade

Ga je met je tablet in de tuin zitten, dan is deze bij de meeste inboedelverzekeraars ineens niet meer verzekerd, terwijl dit in huis nog wel zo was. Dit constateert financiële vergelijkingssite Geld.nl op basis van onderzoek naar de voorwaarden van vijftien all risk inboedelverzekeringen.

‘Inboedelverzekeraar trekt keiharde grens tussen huis en tuin’

Slechts 5 van de 15 ondervraagde inboedelverzekeraars vergoeden het als je de iPad laat vallen in je eigen achtertuin, zegt Geld.nl. “Elke verzekeraar vergoedt de schade als de tablet binnenshuis valt. Maar zodra je ermee in de tuin zit en de iPad valt, bieden alleen Aegon, Allianz, Nationale Nederlanden, Univé en EAG Assuradeuren nog dekking voor de schade”, zegt Amanda Bulthuis van Geld.nl.

Risico
Van de inboedelverzekeraars die schades in de tuin niet vergoeden, geven de meesten volgens Bulthuis als reden dat het risico op schade in de tuin groter is dan in huis.

Reageer op dit artikel