nieuws

Grote verzekeraars gaan in op wensen Independer

Schade

Zeven grote verzekeraars hebben hun beleid op het gebied van schadevrije jaren aangepast, nadat Independer zijn beklag daarover had gedaan. De vergelijkingssite had opgeroepen om schadevrije jaren van consumenten die tijdelijk geen autoverzekering hadden, langer te bewaren.

Grote verzekeraars gaan in op wensen Independer

Vaak gingen deze schadevrije jaren na een jaar zonder verzekering al verloren. Aegon, Allsecur, Reaal, De Goudse, Delta Lloyd, Nationale-Nederlanden en Avéro Achmea gaven gehoor aan deze oproep en lieten weten dat hun nieuwe klanten de schadevrije jaren en bijbehorende korting behouden als zij tot drie jaar terug geen verzekering hebben gehad. “Omdat schadevrije jaren de belangrijkste factor zijn bij het berekenen van de premie, voelen consumenten zich vaak oneerlijk behandeld”, zegt Ruud Martens, algemeen directeur van Independer.

Verbond
Wat Independer betreft blijft het niet bij de verruiming naar drie jaar door een paar verzekeraars. De vergelijkingssite stuurde onlangs vier eisen aan verzekeraars om het beleid over schadevrije jaren aan te passen. Daaruit vloeide een afspraak voort: op 20 juni gaan het Verbond en Independer in gesprek over de situatie.

Reageer op dit artikel