nieuws

Woonverzekeringen hebben betere dekking, maar zijn ook duurder

Schade

De dekking van de woonverzekeringen is de laatste jaren flink omhoog gegaan. Maar die stijging in dekking is hand in hand gegaan met een prijsstijging, concludeert onderzoeksbureau MoneyView op basis van een vergelijking.

Woonverzekeringen hebben betere dekking, maar zijn ook duurder

Zo bestaat er geen enkele verzekering meer met een uitgebreide dekking. Klanten kunnen alleen nog kiezen voor extra uitgebreide dekking of een allriskdekking. De premies voor deze verzekeringen zijn ten opzichte van een jaar geleden licht gestegen: de inboedelverzekering met 3,6% en de opstalverzekering met 4,8%. Het aantal producten dat geen eigen risico heeft, is van ruim 60% in 2010 gedaald naar 29% in dit jaar. “Hiermee worden de producten voor de consument die zo nu en dan een schade claimt, toch aanzienlijk duurder”, concludeert MoneyView.

Vijf sterren
Ondanks de lichte prijsstijging deelde MoneyView wel weer vijf sterren uit aan een paar verzekeringen. De inboedelverzekeringen van BLG Wonen, Kroodle, SNS Bank en Reaal vielen in de prijzen. Bij de opstalverzekeringen viel die eer de producten van Aon Direct, Nederlanden van Nu en wederom Kroodle ten deel.

Reageer op dit artikel