nieuws

Rekening houden met klimaat levert verzekeraar betere rating op

Schade

Rekening houden met klimaat levert verzekeraar betere rating op

Verzekeraars gaan tot nog toe goed om met schade veroorzaakt door extreme weersomstandigheden. Dat laat Standard & Poor’s (S&P) weten. De kredietbeoordelaar schrijft dat (her)verzekeraars die rekening houden met klimaatverandering er beter op staan.

“Onze mening is dat klimaatverandering nog een factor is die bijdraagt aan de uitdagingen van het inschatten van extreme weersomstandigheden”, zegt S&P’s kredietanalist Miroslav Petkov. “Om die reden kijken wij positiever naar (her)verzekeraars die in gedachten houden dat klimaatverandering, ondanks haar onzekerheden, extreme veranderingen in risico-inschatting kan veroorzaken.”

Volgens S&P gaan verzekeraars tot dusver goed om met extreme weersomstandigheden. Petkov: “We geloven de industrie goed omgaat, en blijft omgaan, met weersomstandigheden van de omvang die de wereld de laatste twee jaren heeft ondergaan. Om die reden is de impact op de ratings van verzekeraars door deze natuursrampen beperkt gebleven.”

 

Reageer op dit artikel