nieuws

Reaal introduceert online dossier voor letselschadeslachtoffers

Schade

Reaal Schadeverzekering komt met een nieuw schademanagementsysteem en behandelmethodiek voor letselschadeslachtoffers in de vorm van een digitaal dossier.

Reaal introduceert online dossier voor letselschadeslachtoffers

In de schadeportal zijn o.a. rekenregels en termijnbewaking op basis van de normen van de Gedragscode Behandeling Letselschade en de Letselschaderaad geïntegreerd. Naast het slachtoffer kunnen o.a. de expert en medisch adviseur toegang krijgen tot het online dossier. De combinatie van het online dossier met een actieve en op herstel gerichte behandelmethode draagt bij transparantie en betrokkenheid van het slachtoffer in het schadeproces, meent Reaal. Het systeem levert ook managementinformatie en kan worden gekoppeld aan de backofficesystemen.

Henk den Hollander, manager schaderegeling, van Reaal Schade over het online dossier: “Wij hebben gekozen voor dit systeem omdat er een duidelijke verbetering van de slachtoffertevredenheid en de doorlooptijd is geconstateerd. Dit past goed bij onze ideeën over klantbelang centraal.”

Het systeem is ontwikkeld door Axell Claims en is getest bij ruim 3.500 slachtoffers.

Reageer op dit artikel