nieuws

Identiteit verzekerd tot 1 miljoen dollar

Schade

Identiteit verzekerd tot 1 miljoen dollar

Door een nieuwe uitbreiding van het verzekeringspakket van de Amerikaanse tak van de Arag Group kunnen Amerikanen zich verzekeren tegen identiteitsdiefstal. De vergoeding voor gemaakte kosten kan oplopen tot maximaal 1 miljoen dollar.

De van oorsprong Duitse verzekeraar biedt daarnaast services aan waarmee het slachtoffer zijn identiteit kan ‘terugkrijgen’. Zo kan hij bijvoorbeeld gebruik maken van een advocaat. De kosten die hiervoor gemaakt worden kunnen dus tot aan 1 miljoen dollar vergoed worden.

Elf miljoen
In de Verenigde Staten worden jaarlijks gemiddeld ruim 11,5 miljoen mensen het slachtoffer van identiteitsfraude. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om misbruik van iemands creditcard, bankrekening of persoonlijke informatie. De schade van deze acties liep in 2013 op tot 21 miljard dollar, bijna een verdubbeling van de schade in 2010 (13,2 miljard dollar).

Reageer op dit artikel