nieuws

Verbond waarschuwt fietseigenaren voor Koningsdag

Schade

Verbond waarschuwt fietseigenaren voor Koningsdag

Het Verbond van Verzekeraars waarschuwt mensen om aanstaande zaterdag op Koningsdag goed op hun fiets en smartphone te letten. Uit een analyse van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS) blijkt namelijk dat op die dag het aantal claims op schade aan fietsen en elektronica flink omhoog gaat.

Het CVS analyseerde de schade cijfers van de laatste vijf Koninginnedagen. Daaruit bleek dat er op de feestdag maar liefst 67% meer claims over schade, voornamelijk diefstal, aan fietsen binnenkomen. De claims voor schade aan elektronica gaan zelfs met 200% de lucht in. Ook schade door vandalisme blijkt een populaire claimpost op de feestdag, getuige een stijging van maar liefst 82%.

Tegenover de stijgingen staat een daling in het aantal claims voor autoschade, waarschijnlijk omdat veel mensen de auto laten staan. Schade aan de ruit zakt op de feestdag van 1300 (gemiddelde gewone dag) naar 500, schade door aanrijding van 800 naar 500.

Reageer op dit artikel