nieuws

FlexFront helpt adviseurs met chronisch zieke klant

Schade

FlexFront helpt adviseurs met chronisch zieke klant

Intermediairs aangesloten bij serviceprovider FlexFront kunnen voortaan gebruik maken van de kennis van het Intermediair voor Chronisch Zieken (ICZ). De klant betaalt € 920 voor de bemiddeling door ICZ, maar is volgens FlexFront uiteindelijk goedkoper uit.

Bijna tien procent van de mensen die een levens-, arbeidsongeschiktheids-, of woonlastenverzekering wilt afsluiten, stuit in verband met een chronische ziekte of aandoening op problemen. De oprichters van ICZ zijn beide diabetespatiënt en maken zich nu hard om iedereen met een chronische ziekte en of aandoening te kunnen verzekeren. “Zij weten als geen ander hoe het voelt om geconfronteerd te worden met een torenhoge premie”, aldus Christiaan Schipper, directeur FlexFront. “Door vasthoudendheid, specialistische kennis en een uniek en vooruitstrevend aanvraagproces hebben ze speciale afspraken met verzekeraars kunnen maken waardoor mensen met diabetes en soms ook andere chronische ziektes "schoon" geaccepteerd kunnen worden.”

Adviseur
ICZ en FlexFront zijn een samenwerking aangegaan waarbij het de bedoeling is dat niet de adviseur, maar ICZ de aanvraag voor haar rekening neemt. Een klant die een aanvraag doet, wordt  verzocht € 75 via Ideal te betalen. Hiervoor doet ICZ onderzoek naar de mogelijkheden en een voorstel. Als het voorstel naar wens is en de verzekering wordt geaccepteerd, is de klant het volledige bedrag voor de bemiddeling verschuldigd van € 920.

Besparen
In eerste instantie lijkt de route via ICZ duurder dan wanneer de adviseur zelf een aanvraag indient, geeft FlexFront toe. “In de praktijk kunnen klanten echter duizenden euro’s besparen. Door bemiddeling van ICZ is de klant gemiddeld € 30 per maand voordeliger uit. Als de verzekering bijvoorbeeld 30 jaar loopt, is dit een besparing van € 10.800.”

Reageer op dit artikel