nieuws

Check autoverzekering als je met kinderen op vakantie gaat

Schade

Ruziënde kinderen op de achterbank van de auto als je met vakantie gaat, heeft dezelfde invloed op de rijvaardigheid als een paar borrels teveel op achter het stuur. Dit zou blijken uit recent onderzoek.

Check autoverzekering als je met kinderen op vakantie gaat

Geruzie in de auto vertraagt de reactiesnelheid en leidt bovendien tot meer onverwachte remmanoeuvres. Iedereen kent het wel, de auto is volgepakt, de kinderen achterin, vader checkt voor de laatste keer of het huis hermetisch is afgesloten. Je gaat op vakantie. Maar voordat je de hoek om bent, klinkt het al vanaf de achterbank: ‘mam hij heeft mij geknepen’.
Onderzoek laat zien dat kinderen die elkaar in de haren vliegen in de auto de reactiesnelheid van de bestuurder met wel 13% doet afnemen. Dat betekent dat de remweg al snel met vier meter wordt verlengd bij een snelheid van tussen de 80 km en 100 km per uur. Het onderzoek wijst ook uit dat het leidt tot 40% meer gevallen van abrupt remmen en bovendien verhoogt het het stresslevel bij een derde van de bestuurders.
Verzekerd
Volgens Marlies Drees van www.goedkoopstezorgverzekering.net loont het dan ook de moeite om voor vertrek te controleren of je afdoende verzekerd bent. "Zorg dat je goed op de hoogte bent van wat je autoverzekering allemaal dekt", aldus Drees.

Reageer op dit artikel