nieuws

Ruim 900.000 overstappers van zorgverzekering

Schade

Ruim 900.000 overstappers van zorgverzekering

Op basis van voorlopige cijfers van informatiecentrum Vektis blijkt dat 5,7% van de verzekerden per 2014 is overgestapt naar een nieuwe zorgverzekering. Dat zijn ruim 900.000 Nederlanders.

Vorig jaar stapten 1,15 miljoen mensen over (7,2%). Mogelijk hebben verzekerden vanwege de flinke premiedalingen voor de basisverzekering geen reden gezien om over te stappen. Dat zei André Rouvoet, voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland, maandag tijdens zijn nieuwjaarstoespraak in Zeist.
Duidelijk
"In elk geval zijn de afgelopen weken een paar dingen duidelijk geworden. Eén: over de hele linie zijn de premies voor de basisverzekering fors omlaag gegaan. Want zorgverzekeraars potten niet onnodig geld op maar geven een positief resultaat waar mogelijk graag terug aan hun verzekerden. Twee: er valt wat te kiezen. Ook al hebben we een breed, wettelijk vastgelegd basispakket, er zijn verschillende polissen op de markt gebracht (gecontracteerde zorg, restitutiepolissen, aanvullende verzekeringen). Drie: mensen zullen zich niet alleen bij het overstappen, maar het hele jaar door meer in de zorg moeten gaan verdiepen. Dat is misschien even wennen, maar bewust omgaan met zorg is wel nodig als we de zorg in ons land goed en toegankelijk willen houden", aldus Rouvoet.

Reageer op dit artikel