nieuws

Premiekorting Delta Lloyd voor Volkswagenrijders met BearLock

Schade

Volkswagenrijders krijgen bij Delta Lloyd vanaf nu een korting van 50% op de diefstalpremie bij zakelijke personen- en bestelautoverzekeringen als ze het antidiefstalsysteem BearLock installeren. Hiermee wil Delta Lloyd de installatie van het systeem stimuleren en uiteindelijk ook autodiefstal bij ondernemers verminderen. De verzekeraar haakt daarmee in op het gegeven dat met name jonge auto’s en bestelwagens steeds meer gestolen worden.

Premiekorting Delta Lloyd voor Volkswagenrijders met BearLock

Dat de actie van Delta Lloyd samenvalt met de publicatie van de jongste diefstalcijfers door de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit is volgens woordvoerder Eva Hersbach een mooi toeval. "Wij hadden deze actie al voorbereid omdat we zelf al wat langere tijd een toename van de diefstallen bij zakelijke rijders signaleren."
In 2013 bestond bijna 30% van de autodiefstallen uit auto’s van 0 tot 3 jaar oud, een toename van ruim 10% ten opzichte van 2012. Ook het aantal gestolen bestelauto’s nam vorig jaar met ruim 14% stevig toe.  In absolute aantallen staat Volkswagen zowel bij personen- als bestelauto’s bovenaan de lijst van meest gestolen merken. Relatief gezien is het merk Lexus meer in trek, de hybride varianten in het bijzonder.
Versnellingsslot
Autodieven hoeven volgens Delta Lloyd steeds minder schade te berokkenen aan de auto. Door het motormanagement te hacken kunnen zij de voertuigen relatief eenvoudig meenemen. 
BearLock is een mechanisch versnellingsslot dat autodiefstal alsnog voorkomt. Manfred Mensink, Manager Productontwikkeling Delta Lloyd Zakelijke Schadeverzekeringen: "We kunnen de diefstalpremies voor Volkswagen blijven verhogen, maar onze klanten hebben meer aan gerichte preventie, zodat de auto niet meer wordt gestolen. Zo kan de ondernemer zijn bedrijfsactiviteiten voortzetten."

Reageer op dit artikel