nieuws

Movir wil notaris helpen ‘ontstressen’

Schade

Movir biedt notarissen gratis de Notarisanalyse aan, een online hulpmiddel dat ze inzicht geeft in bedrijfskundige zaken en in hun ondernemersvaardigheden. De arbeidsongeschiktheidsverzekeraar wil zo de notaris helpen om te investeren in een "gezonde toekomst".

Movir wil notaris helpen ‘ontstressen’

De Notarisanalyse, ontwikkeld door Athenos Adviesgroep,  geeft de notaris volgens Movir aanknopingspunten om zijn prestaties en indirect ook van het kantoor te verbeteren. Na het online beantwoorden van stellingen ontvangt de notaris meteen een rapport met de conclusies en met adviezen. Daarna kan hij een gesprek aanvragen met een bedrijfskundig adviseur van Athenos Adviesgroep. Voor notarissen die verzekerd zijn bij Movir, is dit  vervolggesprek ook gratis.
Movir en KNB, de beroepsorganisatie voor notarissen, werken al een aantal jaren samen op het gebied van aov’s en het voorkomen van arbeidsongeschiktheid.  "De Notarisanalyse is een voorbeeld van beroepsspecifieke preventie dat stress en eventueel arbeidsongeschiktheid kan voorkomen. Met de KNB hebben wij de handen ineen geslagen om notarissen op een laagdrempelige manier te laten nadenken over hun ondernemersvaardigheden en ze te helpen investeren in hun toekomst", aldus Movir-directeur Louis van Drunen,  De KNB onderschrijft de noodzaak van preventie. "De notaris wordt niet specifiek als ondernemer opgeleid. Van iedere notaris wordt wel verwacht dat hij het notariskantoor kan leiden. Een pragmatische analyse kan nieuwe inzichten geven en zo ondersteunen in een specifiek kennisgebied."’
 

Reageer op dit artikel