nieuws

Euler Hermes: aantal faillissementen stabiliseert

Schade

Het aantal faillissementen in Nederland zal zich dit jaar stabiliseren op ongeveer 9.500 bedrijven. Deze verwachting spreekt kredietverzekeraar Euler Hermes uit in haar meest recente Economic Outlook. Sinds de uitbraak van de economische crisis in 2008 nam het aantal faillissementen tot nu toe jaarlijks toe.

Euler Hermes: aantal faillissementen stabiliseert

De stabilisatie steekt schril af bij de verwachtingen van Euler Hermes voor andere Europese landen. Zo daalt het aantal faillissement in Duitsland met 6%, in het Verenigd Koninkrijk met 5% en Ierland zelf met 8%. Landen als Griekenland en Spanje presteren wel slechter dan Nederland. Mondiaal neemt het aantal failissementen met 1% af. 
Hoge werkloosheidcijfers
"Dat het aantal faillisementen (in Nederland) niet toeneemt is vooral te danken aan de export in Europa, met name Duitsland en het Verenigd Koninkrijk", aldus Walter Toemen, directeur Risk bij Euler Hermes. "Over het algemeen trekt de economie daar aan en 60% van onze export gaat naar Europese handelspartners. De binnenlandse vraag blijft echter nog achter door relatief hoge werkloosheidscijfers en het feit dat de consument de hand op de knip houdt." Vooral bedrijven in de bouw, dienstensector en handel krijgen het volgens Euler Hermes ook dit jaar zwaar.

Reageer op dit artikel