nieuws

Britse schadeverzekeraar stapt Nederlandse markt op

Schade

De Britse schadeverzekeraar Enterprise Insurance treft voorbereidingen om actief te worden in ons land. Er is al een kantoor geopend aan het Rotterdamse Weena; de vergunningaanvraag is nog in behandeling bij toezichthouder DNB. De focus van Enterprise ligt in het Verenigd Koninkrijk op autoverzekeringen.

Britse schadeverzekeraar stapt Nederlandse markt op

Enterprise zou zich in ons land vooral gaan richten op de zakelijke verzekeringsmarkt, zo melden insiders. De laatste buitenlandse schadeverzekeraars die zich in ons land meldden, waren Torus (2010) en Markel (2011). Ook deze bedrijven zijn actief op de zakelijke markt.
Enterprise is gevestigd in Gibraltar en in 2004 opgericht door de huidige bestuursvoorzitter Andrew Flowers. Volgens de meest recente jaarrekening (2011/2012) is Enterprise goed voor een premieomzet van ruim 75 miljoen pond. Behalve in het Verenigd Koninkrijk worden ook in Griekenland en Frankrijk verzekeringen gesloten. Vaak is Enterprise de risicodrager achter producten die door andere (verzekerings)bedrijven worden aangeboden, zoals de speciale polis voor fans van de gesponsorde voetbalclub Leeds United en de op vrouwen gerichte Diamond-autoverzekering.
Geheimhouding
Het management van de Nederlandse vestiging bestaat uit Andrew Stone, Peter Longstaff en Egbert Kromme. De eerste twee zijn afkomstig van het Britse moederbedrijf, actuaris Kromme was voorheen werkzaam bij Towers Watson. Hij wil nog geen toelichting geven op de plannen van Enterprise; er geldt een geheimhoudingsplicht zolang DNB nog geen vergunning heeft afgegeven. Die wordt in het tweede kwartaal verwacht.
Lees het volledige artikel in de eerste editie van AssurantieMagazine in 2014. 

Reageer op dit artikel