nieuws

Achmea schrapt merk Agis

Schade

Achmea schrapt merk Agis

Het zorgverzekeringsmerk Agis gaat per 1 januari 2015 – inclusief TakeCareNow! – over in Zilveren Kruis. Beide zorgmerken van Achmea hebben nu veel overlap. Het samengaan moet volgens het verzekeringsconcern leiden tot "meer daadkracht en efficiency ".

Volgens Olivier Gerrits, commercieel directeur van Achmea, draagt het samengaan bij aan het betaalbaar houden van de premie. "Agis en Zilveren Kruis doen al heel veel samen", aldus Gerrits. "Wij sluiten bijvoorbeeld gezamenlijke contracten met zorgaanbieders zoals ziekenhuizen, huisartsen en fysiotherapeuten. Door het merk Agis met Zilveren Kruis te combineren, creëren we daadkracht en efficiency. Voor onze klanten kunnen we daardoor onze dienstverlening verbeteren en onder meer onze marketing- en verkoopkosten verlagen."
Agis ontstond in 1999 uit een fusie van de drie regionale zorgverzekeraars Anova, Anoz en ZAO. Vanaf 2003 gingen ze verder gegaan onder één naam: Agis Zorgverzekeringen. Met ruim 1,2 miljoen verzekerden en 1.400 medewerkers behoort het bedrijf uit Amersfoort tot de top vijf van zorgverzekeraars. Gerrits: "Wij gaan ervoor zorgen dat de waarden van Agis samenkomen met die van Zilveren Kruis. Zo zetten we vanzelfsprekend de regionale initiatieven van Agis gewoon voort."

Reageer op dit artikel