nieuws

‘Aantal arbeidsrechtmeldingen stabiliseert’

Schade

In 2013 steeg het percentage arbeidsrechtmeldingen bij de Stichting Achmea Rechtsbijstand (SAR) met 8% naar ruim 41.000. SAR verwacht echter dat het aantal meldingen in 2014 zal stabiliseren.

‘Aantal arbeidsrechtmeldingen stabiliseert’

Het aantal arbeidsrechtmeldingen is de laatste twee jaar substantieel gestegen: in 2011 kreeg SAR nog te maken met iets meer dan 35.000 zaken. Dit jaar denkt de naar eigen zeggen grootste juridische dienstverlener van ons land dat de toename onder invloed van een economisch herstel zal stoppen. "In 2014 zullen, naast ontslagzaken, ook veel meldingen gaan over loonvorderingen, verstoorde verhouding tussen werkgever en werknemer en disfunctioneren."
Vergelijker Rechtsbijstandverzekering.net meldt overigens dat meer dan 70% van de mensen die zich oriënteren op een rechtsbijstandpolis, dat product wil sluiten voor hulp bij arbeidsconflicten. Belangrijkste drijfveren zijn angst om op staande voet ontslagen te worden of om salaris niet uitgekeerd te krijgen.

Reageer op dit artikel