nieuws

Ditzo hard op weg naar het miljoen voor kankeronderzoek

Schade

Ditzo meldt overrompeld te zijn door het succes van de actie ‘kijk kanker de wereld uit’, een initiatief om dit jaar € 1 mln beschikbaar te stellen aan kankeronderzoek. Met inmiddels bijna € 800.000 op de teller lijkt het bedrag dat Ditzo met heel Nederland bij elkaar wil kijken, binnen handbereik. “En dankzij het virale succes van de oproep veel eerder dan verwacht”, aldus Ditzo.

Ditzo hard op weg naar het miljoen voor kankeronderzoek

De verzekeraar riep afgelopen dinsdagavond Nederlandse consumenten op om samen ‘kanker de wereld uit te kijken’. Op het platform www.kijkkankerdewerelduit.nl staat een video over dit initiatief. Voor elke kijker van de videoboodschap doneert de verzekeraar € 1 en voor iedere kijker die de video deelt via e-mail, Twitter of Facebook doneert Ditzo € 2.  In totaal wil Ditzo op deze manier maximaal € 1 mln beschikbaar stellen aan kankeronderzoek door het Amsterdamse Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis.
De actie loopt vooral goed op Facebook en Twitter. Mede dankzij de steun van bekende Nederlanders als Kluun, Jorgen Raymann en John de Wolf. Op YouTube is de video  inmiddels al bijna 600.000 keer bekeken.

Reageer op dit artikel