nieuws

United Consumers voorspelt ruim twee miljoen overstappers

Schade

Het aantal Nederlanders dat kiest voor een andere zorgverzekering is dit zorgseizoen al met 50 % gestegen ten opzichte van vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van het UnitedConsumers ZorgCollectief. “Dat is ongekend veel”, constateert directeur Paul van Selms. “Als deze lijn in december doorzet zijn op 1 januari meer dan twee miljoen mensen van zorgverzekeraar veranderd.”

United Consumers voorspelt ruim twee miljoen overstappers

Vorig jaar stapte 8 % van de 16,7 miljoen verzekerden in Nederland over, ook dat was een record. Begin november werd met de bekendmaking van de zorgpremies voor 2014 het zorgseizoen geopend. “‘De consument is meer prijsbewust geworden en verzekert selectief”,’ aldus Van Selms. “De crisis is daar debet aan, maar de essentie van verzekeren is ook veranderd. Verzekerde je vroeger wat je dacht nodig te hebben, nu verzeker je alleen zorg waarvan je zeker weet dat je die nodig hebt. We willen niet meer alleen verzekerd zijn van goede zorg, maar ook van het kostenplaatje. Veel zorghoppers blijken uiteindelijk vooral slimme zorgshoppers die kiezen voor maximale zorg tegen een minimale prijs.”
 

Reageer op dit artikel