nieuws

Smartphone-gebruikers nog nauwelijks welkom bij autoverzekeraars

Schade

Bijna 80% van de websites van autoverzekeraars biedt geen ondersteuning voor mobiele telefoons. Bezoekers van vergelijkingssites die gebruik maken van hun smartphone voor het aanvragen van een autopolis lopen hierdoor vaak vast als ze worden doorgelinkt naar de website van een verzekeraar. Vergelijkingssite Premie.nl roept de verzekeraars daarom op meer aandacht te besteden aan de smartphone-gebruiker.

Smartphone-gebruikers nog nauwelijks welkom bij autoverzekeraars

In oktober 2012 gebruikte 9% van de bezoekers van Premie.nl een smartphone. Een jaar later was dat al 20%.  Volgens Premie.nl blijkt echter uit een rondgang langs de belangrijkste autoverzekeraars dat de meeste niet zijn voorbereid op deze nieuwe stroom bezoekers. Van de 31 onderzochte websites was bij 24 websites de ondersteuning voor mobiele telefoons onvoldoende. “Als de bezoeker op Premie.nl een vergelijking heeft gemaakt en vervolgens vastloopt bij het aanvragen van de verzekering op de website van de verzekeraar is dat een gemiste kans”, aldus Marc Mathijssen van Premie.nl.
Inshared
Volgens Mathijsen vormen de Achmea-labels een positieve uitzondering op deze trend. “Dankzij de acquisitie van vergelijkingssite Independer heeft Achmea een goed totaalbeeld van het consumentengedrag bij de aankoop van een autoverzekering. Dit geeft ze een voorsprong als het gaat om het spotten van dit soort trends”, zegt Mathijssen. Van de 31 onderzochte verzekeraars is Achmea-dochter InShared het meest klaar voor de toestroom smartphonegebruikers. “InShared heeft veel aandacht besteed aan de gebruikerservaring van mobiele telefoongebruikers en dat resulteert in een hoge score voor presentatie, gebruiksvriendelijkheid en de premieberekening.”
Responsive webdesign
Slechts een klein aantal verzekeraars heeft een ‘responsive website’. Dit is een website met een lay-out die zich aanpast aan de schermgrootte van het apparaat dat je gebruikt. Hierdoor is de informatie op alle schermen goed leesbaar. Een responsive website maakt in vele gevallen een app overbodig. Bij een aantal verzekeraars is slechts een gedeelte van de website ‘responsive’ en is het niet mogelijk om op gebruiksvriendelijke wijze een premie te berekenen met een kleiner scherm.

Reageer op dit artikel