nieuws

Scherpste zorgpremie bij UMC

Schade

Scherpste zorgpremie bij UMC

In navolging van vele andere zorgverzekeraars hebben ook Delta Lloyd, Eno en Zorg en Zekerheid de premies voor 2014 bekendgemaakt. Grofweg betalen verzekerden volgend jaar bijna € 10 per maand minder voor de basispolis. Volgens vergelijker Kiesgoed.nl biedt UMC vooralsnog de scherpst geprijsde polis.

Vergelijker Kiesgoed.nl (Sucsez) heeft de tot nu toe bekendgemaakte zorgpremies op een rijtje gezet. Daar komt UMC, gericht op medewerkers van universitaire medische centra, als goedkoopste uit de bus met een premie van € 85,25 per maand (restitutie). De restitutiepolis van Zilveren Kruis Achmea is volgens het overzicht met € 109,95 het duurst.
Delta Lloyd
Delta Lloyd rekent volgend jaar € 98,45 (108,45) per maand voor de basisverzekering (restitutie). Volgens directeur Marketing & Verkoop Harry van der Zwan heeft Delta Lloyd het afgelopen jaar vooral bespaard op de kosten van hulpmiddelen en medicijnen. De premies van een aantal aanvullende verzekeringen stijgen licht. "De dekkingen blijven daarbij nagenoeg gelijk aan de dekkingen van vorig jaar."
Het directe label Ohra verlaagt de basispremie (restitutie) met bijna € 10 naar € 96,70 per maand. "De premies voor de aanvullende verzekeringen stijgen niet of nauwelijks."
Eno
Bij de Eno-labels Salland Zorgverzekeringen, HollandZorg (uitzendbranche) en Energiek (vrouwen) komt de basispremie in 2014 op € 96,75 (105). De zorgverzekeraar steekt vooral energie in het makkelijker maken van online declareren: "Want klanten declareren hun zorgnota’s steeds vaker digitaal. Via de ‘Mijn’-omgeving op internet, of via een app op de smartphone."
Zorg en Zekerheid
Zorg en Zekerheid duikt met de premie van de Zorg Zeker Polis eveneens onder de € 100: verzekerden gaan € 96,95 (106,75) betalen. De premies van de aanvullende verzekeringen wijzigen niet. Bestuursvoorzitter Ton van Houten meldt scherpe inkoopresultaten met de apothekers en ziekenhuizen in de regio. Bovendien is geen opslag voor de financiële reserves in de premie opgenomen.
 
 

Reageer op dit artikel