nieuws

ING verwacht aanhoudende krimp zorgsector

Schade

Door onder andere een hoger eigen risico op de basisverzekering maken verzekerden een scherpere afweging tussen kosten en noodzaak van zorg. Ook de zorgverzekeraars kopen steeds scherper in waardoor het prijsniveau in de zorgsector onder druk staat. Volgens ING zal hierdoor, voor het eerst sinds decennia, in 2014 het volume in de zorg meetbaar afnemen tot -0,2%.

ING verwacht aanhoudende krimp zorgsector

Volgens het ‘Kwartaalbericht sectoren’ van het ING Economisch Bureau zijn de productievolumes in ziekenhuizen dit jaar al afgenomen. Ook bij verpleging en verzorging is een daling waarneembaar. De bedrijfstak zorg en welzijn boekte in 2012 nog een volumegroei van +2,5%. In 2013 is deze groei al teruggelopen naar +0,8%.

Reageer op dit artikel