nieuws

Independer voorspelt 1,4 miljoen overstappers

Schade

Volgens online intermediair Independer gaan dit jaar meer mensen van zorgverzekeraar wisselen dan vorig jaar. De Achmea-dochter heeft onderzoek laten doen en maakt daaruit op dat 1,4 miljoen mensen zullen overstappen. Vorig jaar veranderden 1,2 miljoen Nederlanders van ziektekostenverzekeraar.

Independer voorspelt 1,4 miljoen overstappers

Independer schakelde TNS Nipo in, dat een onbekend aantal mensen naar hun overstapintentie vroeg. Daaruit blijkt dat 11,6% van de verzekerden wil overstappen. "Vorig jaar rond deze tijd was dit nog 8,7%." Vooral mensen tussen de 25 en 44 jaar kijken uit naar een andere verzekeraar: bijna 17% is van plan te wisselen. Bij de 65-plussers is het aantal potentiële overstappers gegroeid van minder dan 1% naar bijna 6%. Wie niet wil overstappen, blijft vooral bij de huidige aanbieder vanwege de dekking (57%), de prijs (49%) en de goede service (38%).
Independer, dat uiteraard gebaat is bij een groot aantal overstaplustige mensen, raadt verzekerden dan ook aan om "kritisch naar hun zorgverzekering te kijken". "Veel Nederlanders hebben een te hoge dekking en de premieverschillen tussen verzekeraars zijn naar verwachting groot."

Reageer op dit artikel