nieuws

DAK en Nh1816 zetten met schadepakket in op lokale adviseur

Schade

Nh1816 gaat vanaf 1 januari het nieuwe schadepakket Totaal Onder DAK bieden aan de leden van de intermediaircoöperatie DAK. Het online portaal van Nh1816 wordt daartoe speciaal voor de leden van DAK ingericht. Volgens beide organisaties wordt daarmee vooral de positie van de ‘local hero’ versterkt: de regionale adviseur die nog persoonlijk contact heeft met zijn klanten. “Wij borgen de toekomst van het intermediair”, zo claimen de nieuwe partners.

DAK en Nh1816 zetten met schadepakket in op lokale adviseur

Aanleiding voor de samenwerking is de steeds meer verdwijnende ondersteuning van het intermediair bij verzekeraars. Nh1816-directievoorzitter Lex Verëll ziet de druk op zijn eigen bedrijf toenemen. “De vertrouwde merken onder de verzekeraars geven steeds minder ondersteuning. Daar zetten wij juist op in.”
Met de introductie van het nieuwe particuliere schadepakket verdwijnt de al bestaande Alles Onder 1 DAK-polis niet bij de coöperatie. “Dat is een echt volmachtproduct waar meer risicodragers achter zitten. Dat heeft zijn waarde al bewezen. Met het Totaal Onder DAK-pakket sorteren wij echter voor op de toekomst en kunnen wij een product bieden tegen de laagst mogelijke kosten”, zegt DAK-directeur Tim Rijvers. Totaal Onder DAK is niet automatisch voor alle leden beschikbaar. “We blijven selectief. Wij gaan een commitment aan met het intermediair en dat verwachten wij ook van de kantoren die zaken met ons gaan doen.”
Overigens is het niet zo dat de selectiviteit zich alleen richt op het aantal polissen dat wordt gesloten. “Het is natuurlijk wel zo dat we niet voor een of twee polissen een samenwerking aangaan”, zegt Verëll. “Maar waar we vooral naar kijken, is het serviceniveau. We gaan ook geen kantoren aansluiten die alleen op verkoop gericht zijn.”
Later ook zakelijk
In het pakket zijn in eerste instantie de reguliere particuliere producten als auto-, woon- en aansprakelijkheidsverzekeringen opgenomen. “In de tweede fase willen we ook caravan- en motorverzekeringen toevoegen en uiteindelijk is het de bedoeling dat we ook zakelijke verzekeringen gaan aanbieden”, zegt Rijvers. Sluiten van verzekeringen gebeurt volledig digitaal.
Concurrentievoordeel
Hoewel de goedkoopste polis bieden niet direct de hoogste prioriteit heeft, zorgt de bundeling van krachten er wel voor dat een scherpe premie gerekend kan worden. “Denk alleen al aan het makkelijker kunnen inkopen van herverzekering”, schetst Nh1816-directeur Cas Verhage. “Uiteindelijk zijn de kosten bij ons ongeveer de helft vergeleken met de kosten als een product via de volmacht loopt. Dus we hebben sowieso een concurrentievoordeel.”

Reageer op dit artikel