nieuws

Britten grijpen in bij Willis Nederland

Schade

Britten grijpen in bij Willis Nederland

CEO Niek Post van assurantiemakelaar Willis Nederland is door de internationale concernleiding van zijn taken ontheven. In een ingelaste ‘call’ voor het voltallige personeel is dit vanuit Engeland aan de medewerkers meegedeeld. Post heeft onlangs een functie gekregen als Senior Client Relationship Director en de Brit Alistair Lester geeft momenteel als interim-CEO leiding aan Willis Nederland.

Post is niet het enige lid van het Nederlandse managementteam dat op een zijspoor is gezet bij Willis. Eerder dit jaar werd Peter Hekking, als COO verantwoordelijk voor de automatisering, al ontslagen en recent is CPO Peter van den Brink opgestapt. Hekking heeft een nieuwe uitdaging gevonden bij Novisource en Van den Brink is bij Aon benoemd tot managing director van de klantgroep Energy, Marine & Logistics. Van alle MT-leden die in maart aanwezig waren toen het personeel werd geïnformeerd over de noodzakelijke reorganisatie van Willis Nederland heeft alleen CSO Mischa Schrijver zijn functie behouden.  De Brit Phil Jacobs, Head of Placement for Continental Europe, is op interim-basis bij Willis Nederland bezig om de placement activiteiten verder te ontwikkelen.
Angstcultuur
De in juni door AM geschetste onrust bij Willis duurt intussen voort. "Er heerst een angstcultuur. Nu Willis Engeland heeft ingegrepen, blijft er veel onzekerheid over de toekomst", meldt een verontruste medewerkster. "Er gaan geruchten over een nieuwe ontslagronde, wie er nog moeten vertrekken, etc. De mededelingen tijdens de bijeenkomst in maart kwamen voor ons als een volslagen verrassing. We waren op dat moment juist volop bezig met datgene waarmee al in 2011 gestart had moeten worden. Maar ja, het geduld in Engeland was op."
Commitment
Alistair Lester, de Brit die nu de functie van interim-CEO bij Willis Nederland bekleedt, heeft een respectabele staat van dienst binnen Willis Group. "Dit benadrukt het commitment van The Willis Group met Willis Nederland", luidt het officiële standpunt. Lester stelt dan ook nadrukkelijk dat Willis zich voor de volle 100% aan de Nederlandse markt committeert: "Het feit dat het bestaande management team wordt ondersteund door collega’s van Willis London, is daarvan een bevestiging."
Groeiplannen
Lester ontkent in AM 18 dat er sprake zou zijn van nieuwe ontslagrondes:  "Wij zijn zeer enthousiast over de mogelijkheden in Nederland en hebben ambitieuze groeiplannen. De afgelopen maand, oktober 2013, was voor ons commercieel gezien de meest succesvolle maand sinds twee jaar. De afgelopen weken hebben wij nieuwe collega’s mogen verwelkomen en de aankomende maanden zullen wij verder uitbreiden en personeel aannemen in onze kantoren in Amsterdam en Beverwijk."

Reageer op dit artikel